Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΧΑΡΑΣ


Οι ευκαιρίες για να χαρούμε άπειρες, κι όμως εμείς τις αγνοούμε,αβιαστα τις προσπερνούμε περιμένοντας κάτι μεγάλο κι εντυπωσιακό.
Η χαρά είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπου του Θεού. Ο χριστιανός πρέπει να έχει χαρά,να χαίρεται με τα απλά και τα καθημερινά.
Τον ήλιο που ζεσταίνει το κορμί σου,τη μουσική που γαληνεύει τη ψυχή σου.Τον περίπατο στο δάσος,το παιχνίδι στην αυλή με το παιδί σου,το μυρωδάτο καφέ που θ'απολαύσεις με τον άνθρωπο σου,τον παλιό σου φίλο που ζεστά θ'αγκαλιάσεις,το ανέκδοτο που θα σε κάνει να γελάσεις.Το λουλούδι στον κήπο που μυρίζεις,την ταινία του ογδόντα που σε ταξιδεύει,τον έρωτα που τη ζωή σου ομορφαίνει,την προσευχή που μυστικά την ύπαρξη πλαταίνει.
"Να χαίρεσθε όσα μας περιβάλλουν.Ολα μας διδάσκουν και μας οδηγούν στο Θεό.Όλα γύρω μας είναι σταλαγματιές της αγάπης του Θεού", μας λέει ο αγαπημένος Άγιος Πορφύριος.
Να χαίρεσαι φίλε μου.Να χαιρόμαστε.Η χαρά είναι η επιβεβαίωση πως ζει το Άγιο Πνεύμα στην καρδιά μας.Γιατί μόνο ο χαρούμενος άνθρωπος καθρεφτίζει τον παράδεισο στη ψυχή του.


Αλέξης Αλεξάνδρου 19/6/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου