Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ


Η γνώμη είναι ο μέσος όρος ανάμεσα στην γνώση και στην άγνοια. (Πλάτωνας).

Σε κάθε κρίση θ'ακούσεις χιλιάδες γνώμες."Ειδικοί" και αδαείς θα αναλύσουν τα σωστά,τα λάθη,τους τρόπους,τις αιτίες,τις ανησυχίες.Είναι τόσο εύκολο στις μέρες μας,την εποχή του διαδικτύου και των μέσων,ο κάθε ένας να πιστεύει πως γνωρίζει τα πάντα.

Όμως λίγοι πραγματικά γνωρίζουν.Κι αυτοί ακόμα που κατέχουν τη γνώση,εάν είναι κυριευμένοι από τα πάθη τους (φιλαργυρία,κενοδοξία,απληστία....) τότε η γνώση νοθεύεται.Αντί να χρησιμοποιείται για το κοινό καλό,το μοίρασμα,την εγκάρδια προσφορά στον αδερφό μετατρέπεται σε όπλο φονικό.


Η γνώση δίχως αρετή,οδηγεί σε μια ανοικτή πληγή.Η πραγματική γνώση,το αληθινά καλό είναι το ταπεινό,το ήσυχο,το αθόρυβο.Αυτό που ενώνει και δεν διαχωρίζει.Αυτό που απλόχερα μοιράζεται και όχι με δόλο αρπάζεται.


Απ'όλους λοιπόν τους ειδικούς επί της γης,πιο πολύ εμπιστεύομαι τους αγίους.Αυτούς που δέονται υπέρ όλου του κόσμου.Τους ανθρώπους της προσευχής,τους απλούς,τους διακριτικούς και ταπεινούς. Αυτούς τους φωτεινούς φάρους μιας άλλης γνώσης,άφοβης,καθαρής και εντέλει θεϊκής.

Αλέξης Αλεξάνδρου 8/5/20


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου