Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Φτάνει να είσαι με τον Χριστό

Τι θα γίνει τώρα; Αυτή όλη η συνεχής αγωνία, το ψυχοφθόρο άγχος, ο υπέρμετρος φόβος, η εσωτερική πίεση που σε πνίγει και δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα; Τι θα γίνει τώρα; Το αύριο δυσοίωνο, τα σημεία των καιρών εμφανέστατα. Προδοσία και απουσία. Σιωπή και εγκατάλειψη.

Ρωτάς ξανά και ξανά, τι θα γίνει τώρα. Αυτό που θα συμβεί δεν το ξέρεις, αλλά μη ξεχνάς αυτό: Όλα γίνονται, όλα επιτρέπονται, και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα μόνο αν το θελήσει ο Κύριος. Αυτός καθοδηγεί τα γεγονότα και όχι οι άρχοντες του κόσμου τούτου. Αυτός προνοεί για τα άψυχα κι ασήμαντα και δεν θα προστατέψει το πλάσμα Του; "Αλλά και αι τρίχες της κεφαλής υμών πάσαι ηρίθμηνται, μη ουν φοβάσείθε" (Λουκάν 12,7). Ακόμα και οι τρίχες της κεφαλής μας είναι μετρημένες και ο Θεός φροντίζει και για το παραμικρό κι ασήμαντο. Γι' αυτό να μην ανησυχείς, να μη φοβάσαι, να μην αγωνιάς.

Εκείνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να γαντζωθείς πιο πολύ στην σιωπή,  στην προσευχή και τον Χριστό. Τώρα που τα κοσμικά δεκανίκια δεν μπορούν να σε στηρίξουν και σπάνε σε χίλια κομμάτια, είναι η ώρα να σηκώσεις το βλέμμα στον ουρανό, ν' αναζητήσεις μέσα στη ψυχή σου τον Θεό. Και θα το δεις, θα το νιώσεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου πως όλα θα έρθουν σε καλό. Όπως αποκαλύπτει και ο Απόστολος Παύλος, "Τοις αγαπώσι τόν Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν" (Ρωμ. 8,28) .

Για αυτούς που αγαπούν τον Θεό, τα πάντα, ακόμα και οι πιο δύσκολες καταστάσεις, οι δοκιμασίες, ο διωγμός, ο χλευασμός, ο πόνος, συνεργούν στην σωτηρία, το αγαθό, το αιώνιο. Φτάνει να είσαι με το Χριστό.

 

© Αλέξης Αλεξάνδρου 22/11/21

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου