Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Το φως

"Ο λαὸς ὁ καθήμενος ἐν σκότει φῶς εἶδεν μέγα, καὶ τοῖς καθημένοις ἐν χώρᾳ καὶ σκιᾷ θανάτου φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς”.(Μάτθ.4,16) *

---------------------------------------------------------

Ο λαός που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ζει  μέσα στο σκοτάδι, την αγωνία, την ανησυχία, την αμαρτία, το φόβο, τον πόνο είδε φως μέγα. Φως υπέρλαμπρο και άσβεστο. Φως ελπίδας και σάλπισμα σωτηρίας. Φως ανέσπερο και ουράνιο γεννήθηκε μα και γεννιέται αέναα στην ταπεινή σπηλιά της Βηθλεέμ. Ο Χριστός γεννήθηκε ιστορικά μια φορά, μα γεννιέται και καθημερινά μέσα στις άσπιλες καρδιές, τις μετανοημένες, τις πιστές στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Τις προσευχόμενες και γι' αυτό μπροστά σε κάθε δυσκολία άφοβες και ατρόμητες.

Το φως ήρθε. Είναι εδώ, παρόν. Η αρρώστια και ο θάνατος έχουν ήδη νικηθεί. Στη χώρα του θανάτου  ανέτειλε το φως, ο Ιησούς Χριστός. Όλη αυτή η ταραχή, το μπέρδεμα, το υπερβολικό άγχος έχει για ρίζα του την απιστία. Το σκοτάδι στην ψυχή μας, είναι πολύ απλά η άρνηση στο άνοιγμα του φωτός. Η αποστασία από την Ζωή, είναι που μας τυλίγει στα δίκτυα του θανάτου.

Το φως ανέτειλε. Ας ανατείλει και στην καρδιά μας. Ας ανοίξουμε το παράθυρο της ψυχής, να ξεχειλίσει όλη η ύπαρξη μας φως.

Να μας φωτίσει ο Θεός.

© Αλέξης Αλεξάνδρου 9/1/22

* Από την σημερινή ευαγγελική περικοπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου