Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Μας λείπει αυτό το φως

"...Καὶ ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὢν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς". (Ψαλμός 48,13)

Ο άνθρωπος ενώ έχει την τιμή να πλαστεί κατ' εικόνα και καθ'ομοίωσιν Θεού, λογικό και τελειότερο των δημιουργημάτων, αυτό δεν το κατάλαβε. Δεν αντιλήφθηκε την αξία και το μέγεθος της δόξας στην οποία τον καλεί ο Κύριος και έγινε όμοιος με τα ζώα. Δίχως λογική, δίχως ουράνια προοπτική. Προτίμησε ο άνθρωπος το σκοτάδι παρά το φως, το ψέμα παρά την αλήθεια, την απλή επιβίωση και όχι την όντως ζωή.

Όλα αυτά φανερώνονται αποκαλυπτικά σε κάθε εποχή και ιδιαιτέρως σήμερα. Χάσαμε την συνοχή μας, τον προορισμό μας, κλείσαμε εγωιστικά την δίοδο προς το αληθινό φως κι αναπόφευκτα βολοδέρνουμε στο σκοτάδι. Ζώντας ουσιαστικά μέσα στο ψέμα ελκυόμαστε από αυτό. Ανίκανοι να υποψιαστούμε τις όποιες παγίδες μας στήνει ο εχθρός και το αδιέξοδο της πορείας μας βαδίζουμε ολοταχώς προς τον γκρεμό. Κι ενώ τα σημάδια είναι πλέον αρκούντως φανερά κι ενώ τα καμπανάκια ήχησαν προειδοποιητικά πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, εμείς συνεχίζουμε αμέριμνοι, ανίδεοι, έως θανάτου φοβισμένοι και  πνευματικά τυφλοί το δρόμο προς την καταστροφή. Σαν άλογα ζώα, σκυμμένα πάντα κάτω στο χώμα, στη γη, ζητώντας μόνο ελάχιστη τροφή.

Εκείνο που μας λείπει είναι αυτό το φως, η ουρανία αίσθηση του αλλιώς, η θεία χάρη και η έμπνευση που πλούσια χαρίζει ο Ιησούς Χριστός. Και οι ημέρες περνούν...

Δόξα τη μακροθυμία σου Κύριε!

© Αλέξης Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου