Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Δεν παντρεύτηκαν για να χωρίσουν


Μια φορά, ήρθε σ’ εμένα ένα παντρεμένο ζευγάρι και παραπονιόντουσαν ότι τσακώνονται συνέχεια στο σπίτι. Αυτός την κατηγορούσε ότι είπε κάποιες ανοησίες, ενώ αυτή κατηγορούσε εκείνον για το ίδιο πράγμα. Τελικά, όλη αυτή η υπόθεση έφτασε στ’ αυτιά των συγγενών, οι οποίοι ανακατεύτηκαν στην υπόθεση και τους χώρισαν. Και να, αυτοί οι δυο ήρθαν τώρα σ’ εμένα, να τους δώσω μια συμβουλή.

Στέκονται εδώ μπροστά μου και οι δυο και μόλις κοιτάξουν ο ένας στον άλλον, αμέσως αρχίζουν να κλαίνε. Γιατί δεν παντρεύτηκαν για να χωρίσουν.

Τους έπεισα να μου υποσχεθούν ότι από τώρα κι εμπρός δεν θα σκαλίζουν το παρελθόν και δεν θα κατηγορούν ο ένας τον άλλον, αλλά θα συμπεριφέρονται σαν να έχουν ξαναγεννηθεί. Κι έτσι τους συμφιλίωσα. Επίσης, πρόσθεσα ότι αν οι συγγενείς τους είναι τόσο εχθρικοί, τότε να πουλήσουν το σπίτι τους και ν’ αγοράσουν ένα άλλο, μακριά απ’ τους συγγενείς, που τους εμποδίζουν να ζήσουν καλά.

Επίσης τους είπαΌσο πιο συχνά πηγαίνετε στην εξομολόγηση και όσο περισσότερο κάνετε τον σταυρό σας, τόσο πιο πολύ θα σας βοηθά το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο θα διώξει μακριά από σας αυτά τα πνεύματα.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο Πατήρ Πρόκλος (Νικέου), ερημήτης από τα βουνά Νιάμετς.

 

Πηγή: https://gr.pravoslavie.ru/148235.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου