Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Σχετικά με την εποχή μας

Επαναλαμβάνω στον εαυτό μου και σε εσάς, ο Κύριος μας έστειλε σε αυτήν την εποχή και μας έθεσε καθήκοντα που πρέπει να φέρει εις πέρας ο καθένας μας, τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην κοινωνία, και στην Εκκλησία και σε όλη την ανθρωπότητα.

Το αν θα εκτελέσουμε αυτά τα καθήκοντα, επαναλαμβάνω και λέω ξανά, με την καλύτερη δύναμη που μας έχει δώσει ο Θεός, και με την καλύτερη θέληση, αυτό εξαρτάται από εμάς. Λέμε συχνά στον εαυτό μας: αν γεννιόμασταν σε μια πιο ευτυχισμένη και καλύτερη εποχή, θα ήμασταν και εμείς καλύτεροι. Αυτό είναι απλώς μια δικαιολογία! Ο Θεός μας έδωσε τη δύναμη, όταν μας τοποθέτησε σε αυτόν τον χρόνο που χρειαζόμαστε, με τη χάρη Του, να υπομείνουμε, να αντισταθούμε και να ολοκληρώσουμε τα καθήκοντά μας.

Αν σπαταλάμε την ενέργειά μας σε άχρηστα πράγματα, δεν θα την έχουμε για το πιο σημαντικό. Και επιπλέον, ζώντας αντίθετα με αυτό που ορίζει ο Θεός, δεν θα θέλουμε να ακολουθήσουμε μετά τον δρόμο Του. Και θα πάμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και θα αξίζουμε τα αιώνια βάσανα. Ή την ευδαιμονία της Βασιλείας των Ουρανών – «την οποία οφθαλμός δεν είδε, αυτί δεν άκουσε, και ανθρώπινη καρδιά δεν ανέβηκε, αυτό που ο Θεός ετοίμασε για εκείνους που τον αγαπούν» (Α’ Κορ. 2, 9), ή αιώνια μαρτύριο « ὅπου ὁ σκώληξ αὐτῶν οὐ τελευτᾷ καὶ τὸ πῦρ οὐ σβέννυται.» (Μκ. 9, 44).

 

Άγιος Πατριάρχης Παύλος της Σερβίας

 

Η μνήμη του τιμάται στις 15 Νοεμβρίου.

 

Πηγή:iconandlight.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου