Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Αγκαλιά με τον σταυρό

Υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι πιο πολλοί νομίζουν πως μέσα στην Εκκλησία μαζί με το Χριστό, όλα τα προβλήματα μαγικά εξαφανίζονται. Είναι διάχυτη η λαθεμένη εντύπωση πως με το που πατήσεις το πόδι σου στο ναό, όλα σου πάνε καλά. Δεν αρρωστάς συχνά, έχεις μια καλή δουλειά, ο Θεός σου κάνει όλα τα χατήρια απαντώντας θετικά σε κάθε προσευχή σου,κάθε στιγμή είσαι χαρούμενος και η ζωή απλά κυλά δίχως το παραμικρό ίχνος συννεφιάς.

Όλο αυτό βέβαια είναι μια απατηλή φαντασίωση,ένα όμορφο ψέμα. Γιατί θα ξέρεις πως μαζί με το Χριστό,αντάμα κι ο Σταυρός.Οι συνεχείς θλίψεις,τα καθημερινά βάσανα,οι επώδυνες αρρώστιες, οι χρόνιες απουσίες και οι αναπάντεχες προδοσίες«Διὰ πολλῶν θλίψεων δεῖ ἡμᾶς εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Πραξ. 14, 22).

Ο χριστιανός δεν είναι ένας χαζοχαρούμενος άνθρωπος, ανέγγιχτος απ'τη φθορά, ο στεγνός από δάκρυα,ο θριαμβευτής κι επιτυχημένος της ζωής. Ένας πονεμένος είναι, ένας ραγισμένος, ένας ολότελα χαμένος που όμως εμπιστεύεται την παρόνοια Του. Ο χριστιανός τελικά, είναι αυτός που αγκαλιάζει με πίστη τον Σταυρό, περιμένοντας της Ανάστασης το φως.

 

© Αλέξης Αλεξάνδρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου