Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Αν πιστεύεις, δεν φοβάσαι

Κανείς δεν θέλει τον πόνο. Κανείς δεν θέλει να υποφέρει.

Η φθορά, η αρρώστια, η φτώχεια, η ανεργία, τα βάσανα, η αδικία, ο θάνατος, είναι ανεπιθύμητα για τον καθένα. Δεν θέλεις να πονάς, να κλαις, να υποφέρεις. Δεν μπορείς ν' αντικρίσεις τις πληγές που στάζουν αίμα. Δεν αντέχεις την αρρώστια που μυρίζει θάνατο. Τον αποχωρισμό που μοιάζει οριστικός.

Είναι που είσαι φτιαγμένος για τη χαρά και την ευτυχία. Καμωμένος για την αθανασία. Μα εδώ κάτω που ζούμε ειν' ο κόσμος της φθοράς. Του πόνου και του μόχθου. Πικρά φάρμακα που πρέπει να πιεις για να γευτείς το γλυκό παράδεισο.

Όμως ξέρεις κάτι; Μόνο η πίστη σε δυναμώνει. Μόνο αν πιστεύεις μπορείς ν' αντιμετωπίσεις τον πόνο, την απώλεια,το θάνατο. Αν πιστεύεις δεν φοβάσαι τίποτα. «Φόβος οὐκ ἔστιν ἐν τῇ ἀγάπῃ, ἀλλ᾿ ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον, ὅτι ὁ φόβος κόλασιν ἔχει, ὁ δὲ φοβούμενος οὐ τετελείωται ἐν τῇ ἀγάπῃ» (Α΄ Ιω. δ΄18). Η τέλεια αγάπη διώχνει κάθε φόβο λέει ο αγαπημένος του Χριστού μαθητής, Ιωάννης. Γιατί όλα γίνονται δρόμος που σε πάνε στην αγκαλιά Του. Όλα ευλογίες και ευκαιρίες, για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον Θεό σου.

Υπομονή λοιπόν...και πίστη. Και να θυμάσαι πάντα, πως πριν από την Ανάσταση, προηγείται η Σταύρωση!

 

© Αλέξης Αλεξάνδρου  31/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου