Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΘΑΡΡΟΣ


"Αυτά σας τα είπα, ώστε ενωμένοι μαζί μου να έχετε ειρήνη. Ο κόσμος θα σας κάνει να υποφέρετε· αλλά εσείς να ’χετε θάρρος, γιατί εγώ τον έχω νικήσει τον κόσμο».

Κατά Ιωάννη Κεφ.16,33

--------------------------------

Η ζωή αυτή ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι μια διαρκής χαρά.Δεν είναι πάντα ηλιόλουστη κι ανέφελη. Αντίθετα ο κόσμος αυτός είναι συνυφασμένος με τον πόνο,τη φθορά,την προδοσία,την απουσία και το θάνατο.Στον κόσμο αυτό είναι βέβαιο πως θα υποφέρουμε,θα έρθουν αναπόφευκτα ημέρες και νύχτες που θα κλάψουμε πικρά,εποχές που οι ωδίνες θα 'ναι για εμάς μόνιμη συντροφιά.

Αντίδοτο σ'αυτή τη θλίψη,το πρόσωπο Του.Το θάρρος κι εμπιστοσύνη στην πρόνοια Του.Η πίστη κι ελπίδα στην αγάπη Του.Η καρτερία και η υπομονή τις ατέλειωτες ώρες της σιωπής Του.Κι αν οι δυσκολίες,τα ψηλά εμπόδια,οι  φουρτούνες του βίου απειλούν να μας βουλιάξουν,να θυμάσαι πως στο βυθό επικρατεί πάντα ηρεμία.Βαθιά μέσα στην καρδιά βασιλεύει αυτή η ειρήνη που μόνο Εκείνος χαρίζει.

Θάρρος να έχεις γιατί Αυτός έχει νικήσει τον κόσμο.Μπορεί λοιπόν να κουβαλάς,όπως όλοι, ένα Σταυρό,αλλά μην ξεχνάς πως μαζί Του σε περιμένει μια Ανάσταση.


Αλέξης Αλεξάνδρου 10/2/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου