Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΤΥΦΛΩΣΗ

Περιδιαβαίνοντας μια βόλτα στα ράφια των εμπορικών βιβλιοπωλείων θα βρεις πληθώρα βιβλίων "θετικής σκέψης",εσωτερισμού,άθεης ψυχολογίας και "αυτοβελτίωσης".Δεν θα βρεις όμως παρά ελάχιστα ή και καθόλου βιβλία ορθόδοξα και πατερικά.Κι ενώ ο κόσμος διψά για αυθεντικότητα κι αλήθεια,τον ταΐζουμε εν αγνοία του πολλές φορές,γεμάτες δηλητήριο τροφές.

Είναι βλέπεις,η νέα τάση,η νέα εποχή.Στόχος να γίνουμε θεοί,χωρίς Θεό.Ότι ακριβώς επιθύμησε υπερήφανα ο αιώνιος εχθρός του ανθρώπου.Κι από άγγελος αστραφτερός εξέπεσε κι έγινε δαίμονας σκοτεινός.Ομως ας προσέξουμε καλά γιατί άλλο πράγμα είναι η "αυτοβελτίωση" και η "θετική σκέψη" κι άλλο η ουσιαστική με το Θεό σχέση.

Ο Ιησούς Χριστός μας λέει: «Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε» (Ιωάν. 15, 5).Χωρίς να έρθει η χάρη του Θεού,ο άνθρωπος είναι μηδέν.Χωρίς τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος,ο άνθρωπος θα βολοδέρνει στο πνευματικό σκοτάδι,δίχως καν να το αντιλαμβάνεται.

Ας ψαξουμε λοιπόν να διαβάσουμε Άγιο Παΐσιο,Άγιο Πορφύριο,Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη.Το Γεροντικό και την Αγία Γραφή.Πλούτος ανεκτίμητος,αναγέννηση πνεύματος,φως αληθινό και ουράνιο,οδοδείκτης αγιασμού.Έτσι βελτιώνεται ο άνθρωπος,έτσι φωτίζεται η ψυχή,έτσι θεώνεται όλη η ύπαρξη.Εν Χριστώ.

Αλέξης Αλεξάνδρου 18/2/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου