Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ, ΒΙΩΝΟΝΤΑΙ

"Πολλοί λένε ότι πιστεύουν στον Θεό,αλλά όταν έρχεται ο πειρασμός η πίστη τους εξανεμίζεται! Η πίστη τους λοιπόν ήταν μόνο λόγια".(Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης)

Το ζήτημα δεν είναι να πιστεύεις λογικά αλλά υπέρλογα.Εξηγείται λογικά η ανάσταση των νεκρών;Εξηγούνται τα μυστήρια με το φτωχό μας το μυαλό; Όχι,φυσικά.Χρειάζεται η πίστη που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από την ζώσα εμπειρία,την προσωπική γεύση και σχέση με τον Θεό.Αυτά δεν εξηγούνται, απλά βιώνονται.

Το ερώτημα σήμερα δεν είναι αν κολλάει ή δεν κολλάει ο ιός, η απαντηση έχει ήδη δοθεί μεσα από τη συλλογική  εμπειρία 20 αιώνων,αλλά αν είμαστε έτοιμοι να μην χάσουμε τον Χριστό με κάθε κόστος,με κάθε τίμημα.Έρχονται τώρα στο νου μου τα εκατομμύρια των χριστιανών μαρτύρων και απ'τη μια συγκινούμαι με την ακράδαντη τους πίστη κι απ'την άλλη θλίβομαι για την σημερινή μας κατάντια.

Ο Χριστός σταυρώθηκε για εμάς.Εσένα κι εμένα.Εμείς τι έχουμε να θυσιάσουμε για την πίστη μας;Τι θα χάσουμε για να κερδίσουμε; Αλήθεια,τι μας χωρίζει από τον Θεό;Νομίζω αυτό που  μας χωρίζει από Αυτόν είναι ο φόβος που γεννά η απιστία μας.Είναι η λογικοκρατία που μας καθηλώνει και η χλιαρότητα που μας σκοτώνει.

Ας πάρουμε και το ακραίο σενάριο.Άραγε τι είναι προτιμότερο,τι πιο ωφέλιμο για την ψυχή μας;Να πεθάνουμε κοντά στον Χριστό ή να επιβιώσουμε αρνούμενοι τον Χριστό;Τι επιλέγουμε τελικά;Το ποτήριο της Ζωής ή την προδοσία της φυγής;

 

Δυνάμωσε Κύριε την πίστη μας...

 

© Αλέξης Αλεξάνδρου 11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου