Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Αν δεν μάθεις μόνος σου να σκέφτεσαι,να κρίνεις και να διακρίνεις τότε αυτό θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα. Αν τα κλειδιά της ελευθερίας σου,της κριτικής σκέψης,του καθορισμού πορείας ζωής τα αφήσεις αχρησιμοποίητα τότε κάποιος άλλος θα τα πάρει φυλακίζοντας και κλειδώνοντας τα όνειρα σου. Κι ενώ θα είσαι ουσιαστικά σκλάβος,ούτε που θα το έχεις καλά καλά συνειδητοποιήσει.

Ο τρόπος χειραγώγησης της κοινής γνώμης κι επιβολής τι του είναι σωστό και τι ψεύτικο,τι πολύτιμο και τι άχρηστο,τι αληθινό και τι ψεύτικο περνά μέσα από τα μέσα "ενημέρωσης". Τηλεόραση, διαδίκτυο,ραδιόφωνο. Όποιος σήμερα αφελώς πιστεύει πως τα μέσα αυτά διακονούν την ενημέρωση του πλανώνται στα μαύρα σκοτάδια. Ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος,ο ξύπνιος και όχι ο κοιμισμένος του 21ου αιώνα είναι ένα αγκάθι,ένα συνεχές πρόβλημα στην προσπάθεια επιβολής πολιτικών που είναι απάνθρωπες, τακτικών που είναι προς όφελος των λίγων προνομιούχων και αφανίζουν σταδιακά τον απλό άνθρωπο.

"Γνώσεσθε την αλήθειαν, και αλήθεια ελευθερώσει υμας" (Ιωαν.  8,32) μας υπενθυμίζει ο Χριστός. Μην τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν.Ας ψάξουμε λίγο μόνοι μας,ας κοπιάσουμε λίγο για την αλήθεια,έστω την κοσμική. Γιατί υπάρχει και μια άλλη αλήθεια ανώτερη,η πνευματική.

Σκέψου πως πολλοί άγιοι Πατέρες,που δεν είχαν τηλεόραση και ίντερνετ ήξεραν τα πάντα.Πήγαινες κοντά τους και γνώριζαν το όνομα σου πριν τους το πεις.Τη ζωή σου,τους καημούς σου,τα λάθη σου.Από που τα ήξεραν όλα αυτά;Ποιός τους πληροφορούσε; Η τηλεόραση; Όχι φυσικά, αλλά το Πνεύμα το Άγιο που κατοικούσε στις αγνές καρδιές τους.

Ας μη μένουμε λοιπόν άλλο στο σκοτάδι, ενώ παντού υπάρχει άπλετο φως.Ας μην είμαστε τόσο νωθροί ενώ μας περιμένει ο ίδιος ο Χριστός.Ας κλείσουμε λίγο την TV κι ας κάνουμε προσευχή.

 

Φώτιζε το σκοτάδι μας Κύριε...

 

© Αλέξης Αλεξάνδρου 11/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου