Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία

Μόνο στον ουρανό, στην αιώνια ζωή, θα μάθει κανείς το μυστικό του πόνου, θα καταλάβει ότι εδώ στη γη, οι θλίψεις, οι κόποι, οι ασθένειες και οι θλίψεις είναι μεγάλη ευλογία του Θεού: πίνει κανείς το ποτήρι από το οποίο ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός έπινε. Επομένως, στην αιώνια ζωή θα ευχαριστούμε τους εχθρούς μας, θα ευχαριστούμε τους συκοφάντες, αυτούς που μας φέρθηκαν άδικα, γιατί αυτοί, χωρίς να το γνωρίζουν, συνέβαλαν στη σωτηρία μας. Εδώ στη γη, πολλά είναι ακατανόητα για εμάς, αλλά εδώ βλέπουμε μόνο την πρώτη σελίδα αυτού του Βιβλίου που θα αποκαλυφθεί στην αιωνιότητα, και εκεί θα κατανοήσουμε όλο το βάθος της σοφίας του Θεού, όλη τη δύναμη της αγάπης Του.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος ήρθε στο όρος Νιτρία και ρώτησε τον γηραιότερο μοναχό: «Τι έχεις βρει καλύτερα στην πνευματική ζωή;» Και εκείνος απάντησε: «Κατηγορείτε τον εαυτό σας για όλα!» Και ο πατριάρχης είπε: "Αυτός δεν είναι μόνο ο καλύτερος, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία!"

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, την Εσχάτη Κρίση, ας ξυπνήσουμε τη συνείδησή μας από τον ύπνο για να μας κρίνει αυστηρά εδώ, και τότε η Εσχάτης Κρίση θα γίνει για εμάς το κατώφλι της αιώνιας ζωής!

 

Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ ( Καρελίν )

Πηγή: https://romioitispolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου